Jom kita bercuti di Pulau Pangkor

Pulau Pangkor terletak di Pantai Barat Semenanjung, di dalam negeri Perak Darul Ridzuan. Ia merupakan pusat pelancongan utama di negeri yang sedang dimajukan sebagai pusat pelancongan bertaraf antarabangsa.

Dari Kuala Lumpur anda boleh memandu melalui lebuhraya PLUS ke Ipoh dan seterusnya ke Lumut. Terdapat perkhidmatan bas ekspres KL-Lumut-KL sepanjang hari dan dari Lumut anda akan menaiki feri ke Jeti Pangkor.

Dari jeti anda akan dibawa ke resort pilihan anda sama ada di Pasir Bogak atau di Teluk Nipah dengan teksi (van). Anda juga boleh menaiki penerbangan Berjaya Air terus dari Kuala Lumpur untuk mendarat di Teluk Dalam.

Kami juga ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada anda semua kerana sudi melapangkan masa untuk melayari blog ini ( maipangkor.blogspot.com ) Semuga nanti anda akan memilih Pulau Pangkor sebagai destinasi percutian bersama keluarga dan teman-teman.

Justeru itu, kami sedia menguruskan tempat penginapan di Pantai Pasir Bogak iaitu Puteri Bayu Beach Resort dan Coral Bay Resort.

Manakala Pantai Teluk Nipah iaitu Nipah Water Front, Pangkor Bayview Beach Resort, Pangkor Indah Beach Resort, Palma Beach Resort, Purnama Beach Resort, Suria Beach Resort, Flora Beach Resort, Nipah Bay Villa dan banyak lagi chalet-chalet disana.

Sila hubungi talian ini : 017 - 525 3433 SHAHARUDIN ZULKIFLY

MAYBANK - 108092215960
BANK SIMPANAN NASIONAL - 0822029000092584